Doorgangshuis Medische Zending (19.014)

Zinzendorf Herberg Paramaribo Suriname EBGS ZZg

De Zinzendorfherberg in Paramaribo: een vertrouwde plek als tijdelijk verblijf voor zwangere vrouwen uit het binnenland.

Lees hier een special over het Doorgangshuis in ZZg Nieuws van september 2019.

Vrouwen uit het binnenland worden bij zwangerschapscomplicaties doorgestuurd naar Paramaribo, waar specialistische zorg voorhanden is. Vaak moeten deze vrouwen meerdere weken onder medisch toezicht blijven en dat is een probleem. Want waar moeten ze in die tijd verblijven? Familie is vaak te klein behuisd en zelf betalen voor onderdak en voeding is voor de meesten onmogelijk.

Een oplossing is gevonden in de Zinzendorfherberg, in het centrum van Paramaribo. Daar is toezicht mogelijk en de locatie is gunstig voor transport naar de ziekenhuizen. De Medische Zending gaat het transport financieren van en naar het binnenland, en ook in Paramaribo. Het ZZg neemt een deel van de verblijfs- en voedingskosten voor zijn rekening. Op basis van ervaring schat de MZ in dat het per jaar zal gaan om tien zwangere vrouwen plus begeleider met een verblijfsduur van 12–24 weken.

€ 16.000 is nodig. Als daarmee de moeder- en kindsterfte kan worden teruggedrongen is dat de prijs zeker waard. Doet u mee?


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: €5, €10, €25 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Doorgangshuis Medische Zending - 19.014