Update 9 juni 2015

We ontvingen een bijzondere reactie van Marianne Boot-Prellwitz, n.a.v. onderstaande oude zendingsfoto die we in ons ZZg-nieuws van juni plaatsten. Ze schreef het volgende:

Oude Zendingsfoto's 28

"Het was een leuke verrassing voor mij deze foto te zien, die in 1896 werd gemaakt van de zendelingen in Suriname. Ik bezit zelf een kopie van de oorspronkelijke grote foto. Mijn grootvader Samuel Prellwitz staat er ook op. Hij kwam in 1895 in Suriname aan. Omdat hij in Polen (waar zijn familie een boerderij had) een landbouwopleiding kreeg, werd hij op de plantage Beekhuizen gestationeerd om vee te telen en de plaatselijke boeren hierin te onderrichten. In 1897 kwam mijn grootmoeder Martha Beck uit Herrnhut naar Paramaribo, waar zij in het huwelijk traden. Zij hadden elkaar voor zijn vertrek enige malen ontmoet. Helaas kreeg Samuel in 1902 gele koorts. Er was een epidemie in Suriname. Dankzij een streng dieet leefde hij nog tot 1923. Vanaf ca. 1910 kreeg hij de leiding van de kokosplantage Leasowes in het district Coronie. Daar stond ook een kokosoliefabriek. Hij werd naar Coronie (aan de Atlantische Oceaan gelegen) overgeplaatst omdat het klimaat daar beter was dan op Beekhuizen. Mijn grootvader overleed in Coronie en is daar ook begraven. Ik ben er geboren en woonde er tot mijn 12de jaar. Helaas heb ik hem dus niet gekend. Mijn grootmoeder bestuurde de plantage nog enige jaren tot zij in 1928 met haar jongste dochter in Herrnhut ging wonen."

Uw verhaal ook op deze pagina?

Op deze plek kan ook uw verhaal komen te staan.
Heeft u een bijzondere herinnering aan het ZZg of aan een stukje van 222 jaar Hernhutter zending, en wilt u uw verhaal of foto met ons delen?
Bel met Jeannet, 030 850 95 23 of Daniël, 030 850 95 24. Of mail ons op info@zzg.nl. Wij kijken uit naar uw verhaal!