Moestuinen in Geyersvlijt (18.048)

kouseband en pepers zzg

15 gezinnen gaan in training om een eigen moestuin te onderhouden. Een bijzonder initiatief van de Broedergemeente Geyersvlijt, in Paramaribo-Noord.

Vol goede moed zijn ze aan de slag, zo liet de moestuincoördinator van de Broedergemeente Geyersvlijt in Paramaribo-Noord ons weten. 15 gezinnen uit de gemeente die aan de rand van een arme wijk ligt, kunnen meedoen aan een training van een jaar om groente te leren verbouwen (40% theorie en 60% praktijk). Dat gaat gebeuren op het terrein van de kerk, waar 15 tuintjes van 60 m2 worden aangelegd.
Het verbouwen van hun eigen (biologische) groente kan een gezin van vier personen een besparing van € 38 per maand opleveren, zo hebben ze uitgerekend. Duurzame armoedebestrijding en gezonde voeding voor het gezin, dat beoogt de diaconie van Geyersvlijt met dit project. En het bevorderen van sociaal contact tussen de gemeenteleden.
Voor het inrichten en gebruiksklaar maken van het terrein, de 16 trainingsbijeenkomsten, aankoop van gereedschap en plantmateriaal draagt het ZZg € 10.000 bij, iets meer dan de helft van het budget. De gemeente Geyersvlijt en de deelnemers zelf betalen de rest.

Antroewa, bitawirie, klaroen, amsoi, sporopo, tayerblad, boulanger of kouseband, wat helpt u verbouwen?


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: €5, €10, €25 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Moestuinen Geyersvlijt - 18.048