Corona-updates projecten

Dzaleka Malawi small

Het coronavirus heeft in de afgelopen maanden elke dag het nieuws in Nederland beheerst. Ook de situatie in Duitsland, Italië, Spanje, Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Brazilië komt regelmatig aan bod: Maar wat gebeurt er in de landen waar het ZZg en andere hernhutter zendingsorganisaties werken? Wat zijn daar de gevolgen van ‘lockdowns’? En kunnen we de mensen daar een beetje helpen, ons medeleven tonen en concreet iets van saamhorigheid laten zien? Een rondje langs onze partners in Afrika en Suriname.


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: €5, €10, €25 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: corona noodhulp

   

 

 

Tanzania

  • Alle scholen zijn gesloten. Op de vakscholen en de middelbare scholen van de Broedergemeente komt nu geen schoolgeld binnen, maar hebben de docenten wel salaris nodig. Het ZZg draagt € 5.000 bij.
  • Een weeshuis in Sumbawanga wil straatkinderen helpen die nu hun kostje niet bij elkaar kunnen bedelen, omdat er bijna niemand op straat is. Normaliter mogen ze twee keer per week komen eten in het weeshuis, nu elke dag. De bijdrage van het ZZg: € 2.500.
  • Het kleine ziekenhuis in Kilangala vraagt beschermende materialen voor het personeel (mondkapjes, handschoenen), desinfecterende zeep, extra matrassen en beddengoed voor coronapatiënten en brandstof voor de ambulance. Het ZZg geeft € 1.000.

Malawi

  • In het Dzaleka vluchtelingenkamp krijgen 1200 kinderen dagelijks een maaltijd. Het ZZg doet daaraan mee met € 2.000.

Zuid-Afrika

  • Nu hun kerkgebouwen gesloten zijn hebben de predikanten van de Broedergemeente ook bijna geen inkomen meer, want daar wordt normaliter voor gecollecteerd. Het ZZg geeft € 5.000.
  • Jongeren zijn online kerkdiensten gaan houden die aantrekkelijk, vernieuwend en verbindend zijn en wellicht ook na de coronacrisis blijven plaatsvinden. Er is apparatuur nodig om dat werk goed te kunnen doen. Het ZZg draagt € 1.200 bij.

Congo

  • Naast het coronavirus hebben de Congolezen nog een ander, voor hen waarschijnlijk veel acuter probleem: de grote overstromingen van april bij de stad Uvira. Het ZZg stelt voor noodhulp € 2.500 beschikbaar.

Suriname

  • Het Diakonessenhuis vraagt steun voor de bouw van een isolatiekamer op de Intensive Care afdeling, voor coronapatiënten, maar ook voor andere te isoleren zieken. Ook is er behoefte aan extra beademingsapparatuur en beschermende materialen. Het ZZg helpt dit ziekenhuis, waarmee we van oudsher een hechte band hebben, met ruim € 35.000.

Al deze coronahulp is maar een druppel in een zee van wereldwijd coronaleed. Maar wel een belangrijke druppel. Een die solidariteit laat zien met medemensen ver weg, die het in deze crisis zonder overheidssteun moeten doen. De grote problemen lossen we er niet mee op, maar wel steken we mensen een hart onder de riem. Dat mensen aan je denken, voor je bidden, als je in de ellende zit, dat doet goed.
Als u mee wilt doen met dit gebaar kunt u dat laten zien door een gift (of collecteopbrengst) voor bovenstaande corona noodhulp projecten. IBAN NL74 RABO 0375 2169 36, t.n.v. ZZg te Zeist. Vermeld ‘corona noodhulp’ of een specifiek deelproject. Of maak gebruik van de donatieknop bovenaan dit artikel.