Noodhulp Suriname

suriname vlag

In Nederland zien we deze dagen het nieuws vanuit Suriname binnenkomen. Code zwart in de ziekenhuizen, lockdown in de samenleving, overstromingen in het land. Het houdt niet op. Samen met de Broedergemeente in Suriname komt het ZZg in actie voor de (financieel) kwetsbare mensen in de Surinaamse samenleving.

DONEER NU VOOR NOODHULP SURINAME (2021.032)

In Suriname is op dit moment sprake van een derde coronagolf. De toch al zeer beperkte IC-capaciteit in de ziekenhuizen is inmiddels volledig bereikt. Daarnaast heeft de regering een totale lockdown afgekondigd. Dit betekent niet alleen dat iedereen daadwerkelijk binnen moet blijven, maar ook dat noodzakelijke winkels, zoals supermarkten, slechts drie dagen per week geopend zijn. Daarnaast heeft Suriname te kampen met enorme wateroverlast in heel het land door aanhoudende regens. En dan moet de grote regentijd officieel nog beginnen. Door dit alles heen komt de grote economische crisis in het land duidelijk naar voren.

Het ZZg, van oudsher verbonden met Suriname en de Evangelische Broedergemeente (EBG), slaat nu de handen ineen met de kerk. De diaconie van de EBG in Suriname ondersteunt 600 kwetsbare gezinnen met een levensmiddelenpakket. Het ZZg helpt mee. U ook? Bekijk hieronder twee korte video's die we vanuit Suriname ontvingen. Een gift overmaken kan via de link hierboven. Dank u wel!

Gift overmaken buiten Nederland
Maak uw gift over via het IBAN van ZZg: NL74 RABO 0375 2169 36, BIC: RABONL2U.

Bekijk hieronder twee video's vanuit Suriname.
Ds. Desiré Peerwijk vertelt over de huidige situatie in Suriname en de rol van de EBG.
Zr. Petra Pinas vertelt over de levensmiddelenpakketten die de kerk ter beschikking stelt.