Noodhulp voor Noord-Malawi (17.025)

Fotoblad bij Noodhulp voor Malawi01

In Noord-Malawi is in korte tijd zoveel regen gevallen, dat er sprake is van nood.

In het Karonga District, waar zo’n 200.000 mensen wonen, viel in amper een week tijd zoveel regen dat rivieren buiten hun oevers traden, verwoestende waterstromen werden en laaggelegen gebieden onder water zetten. Mensen verloren hun huis, vee, huisraad en gewassen op het veld (en daarmee hun voedselzekerheid voor het komende jaar).
Wegen zijn vernield, er zijn doden te betreuren, mensen vermist en gewond geraakt.
3.500 families zijn direct getroffen. Een deel van het gebied kon nog niet worden bereikt en er wordt nog meer regen verwacht, waardoor nog meer (lemen) huizen zullen instorten.
Nu al zijn bijna 700 huizen compleet vernield. Hele families verblijven bij familie/buren of zijn ondergebracht in scholen en kerken.

De Broedergemeente van Malawi wil graag helpen om de nood onder de lokale bevolking te lenigen, maar heeft daarvoor zelf onvoldoende middelen. Het ZZg heeft direct alvast € 2.500 beschikbaar gesteld, zodat de kerk aan getroffen families hulp kan geven: voedsel, dekens, tenten, klamboes, zaaigoed. Maar ook kan de kerk geestelijke zorg verlenen en psychosociale steun bieden, en dat is ook van groot belang.

Maak nu via iDEAL uw gift over voor de noodhulp in Noord-Malawi. Dank voor uw steun!


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: €5, €10, €25 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Noodhulp Noord-Malawi 17.025