Help de school van Moitaki (15.056)

SL381720 640 427
Helpt u mee om de school van het binnenlandse dorp Moitaki te voorzien van nieuw meubilair?

Moitaki is een klein dorpje diep in het binnenland van Suriname, op een eiland in de Tapanahoni rivier. Er wonen ongeveer 500 mensen. Vooral vrouwen, kinderen en ouderen, want de mannen werken ver van huis in het kustgebied. De inwoners van Moitaki leven van hun kostgrondje (akkertjes). Er zijn geen wegen, alle goederen moeten via de rivier of door de lucht worden aangevoerd.

SL381484 640 427 SL381720 640 427 SL381742 640 427 SL381745 640 427

School
De Moitakischool is van de Broedergemeente en telt 74 leerlingen en vier leerkrachten. Het is de enige school in het dorp en ook kinderen van twee dichtbij gelegen eilanden komen er naar toe. De dorpen noemen zichzelf Dii Futu (De Drie Voeten). De school zit dringend verlegen om vervanging van het plafond (het oude is verrot en opgegeten door termieten) en om nieuwe tafels en stoelen voor de leerlingen en leerkrachten. Het meubilair en het plafond zien er zo belabberd uit dat het een negatieve invloed heeft op het onderwijs. Ook moeten de twee eenvoudige onderwijzerswoningen die aan de school zijn vastgebouwd dringend opgeknapt worden. Die staan nu leeg omdat ze onbewoonbaar zijn. De dorpelingen hebben er zelf het geld niet voor en de Stichting Onderwijs geeft voorrang aan urgente renovatie van grote scholen met heel veel leerlingen.

Dienstwoningen
Enkele jaren geleden heeft het ZZg de bouw van een dienstwoning voor de school gefinancierd. Daardoor konden twee jonge bevoegde leerkrachten uit Paramaribo aangetrokken worden.
De bedoeling is dat zij straks naar de opgeknapte woningen doorverhuizen, waardoor ze elk hun eigen woning hebben. Het schoolhoofd, die nu in een noodlokaal woont, kan dan in de dienstwoning gaan wonen. Voor de leerkrachten zal de woonsituatie enorm verbeteren waardoor ze beter gemotiveerd hun werk zullen doen. Ook maakt het hebben van drie goede dienstwoningen het in de toekomst gemakkelijker nieuwe leerkrachten te werven als de huidige leerkrachten overgeplaatst worden.

Voor meubilair, plafond en het opknappen van de twee onderwijzerswoningen is € 10.000 nodig.
Helpt u mee?


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: een tafel en stoel voor een leerling à € 51, een tafel en een stoel voor een leerkracht à € 75, een nieuw plafond voor een klaslokaal à € 360 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: School Moitaki 15.056

   

 

 

Meer projecten