Buitenboordmotor voor Kipili (16.029)

Buitenboordmotor Tanzania Tanganyikameer ZZg
Een emergency call vanaf het Tanganyikameer in Tanzania: "We are all going to die!" De buitenboordmotor van de boot was uitgevallen.

Buitenboordmotor
Op die boot waren medewerkers van het gezondheidsproject van de Broedergemeente in Kipili, in de Rukwa Provincie. Het uitvallen van een motor kan natuurlijk eens voorkomen, maar op een meer dat zo onvoorspelbaar kan veranderen van kalm en rustig naar onstuimig als een oceaan, kan dat soms levensgevaarlijke situaties opleveren. Gelukkig was de boot binnen telefoonbereik van Tanzania en werd hij op tijd teruggesleept door een andere. Het ZZg wil deze missie graag ondersteunen met een reserve buitenboordmotor, om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen.

Voor hun gezondheid - Achtergrondinformatie over het gezondheidsproject
Duizenden kinderen gezond houden in een streek met veel analfabetisme en amper wegen of telefoon. Een ware uitdaging voor de Broedergemeente in 27 dorpen langs het Tanganyika-meer.
Nederlanders Marjo ten Kate en Bert Muizebelt werden in 2006 voor een paar jaar uitgezonden naar Kipili in de Rukwa Provincie. De afgelopen jaren waren ze in Nederland, maar afgelopen voorjaar zijn ze opnieuw uitgezonden. Samen met de lokale bevolking werken ze er aan het verspreiden van kennis over voeding, hygiëne, EHBO, kraamzorg, malaria en hiv/aids. De boodschap gaat rond via scholen en invloedrijke mensen: vroedvrouwen, traditionele genezers, dominees en gezondheidswerkers.

Doneren
Het ZZg draagt € 1.200 bij voor de buitenboordmotor. Uw donatie hiervoor helpt! Doneren kan eenvoudig én veilig via iDeal. Bedankt voor uw bijdrage en betrokkenheid!


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: € 10,00, € 25,00, € 50,00 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Buitenboordmotor in Kipili 16.012

Meer projecten