Evangelisatiewerk Kilangala/Kantembo (17.029)

IMG 8244
Hoe de Blijde Boodschap de ronde doet vanuit Kilangala en Kantembo.

Evangelisatiewerk vormt de basis van het zendingswerk in Kilangala en Kantembo. Het krantje Nuru (‘Licht’) heeft daarin een groot aandeel. Trijntje Beimers, stichtster van de missieposten, heeft er tot het eind van haar leven aan meegeschreven. De Nuru wordt op de missieposten 4x per jaar geschreven, gedrukt en verspreid over een groot gebied in Tanzania en zelfs over de grens. Christopher Masanga, de manager van Kantembo zorgt daarvoor, met het Nuru-team. Net als Moses Siame, de manager van Kilangala, is Christopher opgeleid aan een Theologische School van de Evangelische Broedergemeente. 
Naast het verspreiden van de Nuru worden door de evangelisatiemedewerkers van de missieposten bijbellessen gegeven op lagere en middelbare scholen in de regio en trekt men de dorpen in met evangelisatiefilms die 's avonds voor het hele dorp vertoond worden. Ook onderzoekt men de mogelijkheid om per radio te evangeliseren, want daarmee zijn heel veel mensen te bereiken.

  • 0154
  • CIMG0629
  • Christopher van de Katembo missiepost, hij schrijft nu bijbellesjes en de nuru achter hetzelfde bureau waar Trijntje ook zat te schrijven
  • IMG_8244

Aron Mwangi, evangelisatiemedewerker uit Kilangala, kon dankzij financiële steun van het ZZg een tweejarige theologische opleiding volgen aan het Theologisch seminarie in Sumbawanga. Hij slaagde met lof.

Aan het evangelisatiewerk willen  de missieposten in Kilangala en Kantembo dit jaar  € 7.000 besteden. 
Geeft u het Evangelie de kans om nieuwe mensen te bereiken?

Doneer veilig met iDEAL