EBG Zeist houdt wijnactie voor Sint Maarten

wijnlabel ebg wijn sint maartenNa de orkanen vraagt het Caribische eiland Sint Maarten onze steun. Die steun wil de EBG Zeist graag geven door middel van een financieel cadeau, om de (weder)opbouw van het kerkelijk gemeenteleven aldaar mogelijk te maken. Hiervoor organiseert de werkgroep EBG-Collectief samen met het ZZg een bijzondere actie middels de verkoop van een speciale fles wijn.

De Grote Kerkzaal van de Broedergemeente bestaat 250 jaar en dat wordt gevierd. Maar voordat de vlag echt uit gaat, zijn er in de loop van het jaar 2018 allerlei activiteiten georganiseerd waaronder lezingen en concerten, waarbij stil gestaan wordt bij het verleden en de toekomst.

De taken en essenties waar het bij de kerk van de Broedergemeente om gaat, laten zich schilderen in het grote schilderij in de Kleine Zaal van Valentin Haidt ‘De Eerstelingen’ met als motto: “Gaat naar alle volkeren...” Aldus geschiedde. Voordat de kerkzaal werd gebouwd, gaf Zinzendorf in maart 1747 Haidt de opdracht om van alle bezochte volkeren een bij naam genoemde overleden volgeling te schilderen. Soms komt er ineens een tot leven, zoals Thomas Mamucha, die voor één keer uit het schilderij stapt en ons toeroept: “Kom weer over om ons te helpen!” Hij doet dit namens alle Eerstelingen, ook die van Sint Maarten.

Na de orkanen heeft Sint Maarten onze steun nodig. Die steun wil de EBG Zeist graag geven door een verkoopactie van een speciale fles wijn, in samenwerking met het ZZg. Prijs per fles € 7. 

Betaling van de wijn of het geven van een donatie kan hieronder. Komt u de fles(sen) zelf ophalen bij ons kantoor op Zusterplein 20?


Doneer veilig met iDEAL of een machtigingsformulier.
 Doneer iDEAL

Druk op doneer en kies vervolgens uit: 1 fles à € 7, 2 flessen à € 7, 3 flessen à € 7 of een bedrag naar keuze.

Donatiekenmerk: Wijnactie EBG - ZZg